Share This

Om Sofia

Jag växte upp i Sunne i Värmland. En idyll att växa upp i, med närheten till vad än jag och mina bröder ville hitta på. Min familj är en så kallad ”kärnfamilj” det innebär alltså att mina föräldrar är gifta med varandra och lever tillsammans med sina biologiska barn i ett gemensamt hushåll, så säger nationalencyklopedin.

Idag bor jag i Stockholm, en fullständig motsats, men det passar mig bättre som mitt liv ser ut idag. Som liten handlade närheten om avståndet till golfbanan, till kompisarna, och till badplatsen. Idag handlar det mer om närheten till jobbet, uppdragen och förutsättningarna.

Under ett par års tid gick resorna långt innan solen gick upp och efter att solen gått ner genom de Värmländska skogarna för att passa mötestider i Stockholm. Detta var 2009/2010 och resorna gick till Svenska Golfförbundet där jag var ordförande i ungdomsrådet och satt i förbundsstyrelsen. Fantastiska år! Att få möjligheten att jobba med människor som var mina förebilder kunde inte ha gett mig mer än vad det gjorde. I den här svängen träffade jag även min fästman Mikael, som är professionell golfspelare. Men det blev inte hållbart att resa på det sättet, allt och alla blev lidande så 2011 flyttade vi till Stockholm.

Uppdragen har utökats, utvecklats, förändrats, förbättrats och förenat mig kring de frågor jag verkligen brinner för idag, och skaffat mig goda kunskaper inom. Jag är så lyckligt lottad som har möjligheten att få jobba med det jag gör idag, och haft så bra människor runt mig som stöttat mig och ställt upp på mig trots att jag inte varit tillräckligt närvarande – kanske inte ens när jag var på plats. Men jag är också glad för alla de som jag stött på som gjort det tufft för mig, ni är så värdefulla – som har lärt mig att argumentera, kompromissa och ibland fatta tuffa beslut.

Idag är jag ordförande i moderata ungdomsförbundet i Sigtuna och sitter i partistyrelsen i Sigtuna. Jag är vice ordförande i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas ungdomsråd och jag har flertalet nationella uppdrag inom dessa två stora organisationer där jag bland annat jobbar med idrottspolitiska frågor, med långsiktigt organisationsstrategiarbete och med barn och ungdomars utveckling och förutsättningar genom integrering i samhället. Utöver detta studerar jag till gymnasielärare vid Stockholms Universitet  i samhällskunskap och svenska.

Vi kommer lära känna varandra bättre med tiden – på ett villkor. Jag vet inte vem du är som läser det här just nu, kanske är du redan min vän, en kollega, en granne, eller någon som surfade runt på nätet och hämnade här av en olyckshändelse. Oavsett vem du än är, så är du varmt välkommen och jag vill lära känna dig, men du måste ge dig till känna. Skicka ett mail, kommentera i bloggen, eller knacka på min dörr, så tar vi en fika och lär känna varandra.

Sofia

sofia